Biltong je veľmi polulárna pochúťka v Južnej Afrike. Ak ste niekedy strávili čas v Južnej Afrike (a nie ste vegetarián), pravdepodobne ste vyskúšali biltong. Biltong je podobný hovädziemu "jerky" v tom, že je to čisté mäso - žuvacie, slané, nespracované mäso. Rozdiel je v tom, že biltong je sušený, nie údený (ako hovädzie "jerky"). Bilton je zvyčajne vyrobený buď z hovädzieho mäsa alebo zo zveriny. Zverinový bilton je vyrobený z rôznych druhov vysokej zvery ako impala, kudu a pakôň.

biltong


Základný recept na biltong obsahuje soľ, vínny ocot, koriander, dusičnan draselný (kvôli farbe) a papriku. Ideálne podmienky pre sušenie biltongu sú studené, veľmi suché prostredie. Sušenie je trochu zložité, ak je príliš pomalé, tak váš delikátny kus mäsa zmení farbu na zelenú a to nie je nikdy dobré. Preto sú zložené špeciálne "biltong boxy" tak, aby sa pri dostatočnej teplote a vzduchu vytvoril perfektný biltong.